Vilken Film Ska Jag Se?
 

Robert Englund: En exklusiv intervju

Robert Englund är utan tvekan en man som älskar vad han gör.

För några år tillbaka frågade en kollega mig om jag skulle vilja tagga för en tidig lunchpaus. Jag avböjde och valde en senare lunch i hopp om att dela upp dagen lite jämnare. Han återvände en timme senare med det största flin ?? alldeles för stor för någon som precis kom tillbaka på klockan. Efter att ha frågat honom hur hans lunchtid var, svarade han detta:'Jag träffade just Robert Englund.'Naturligtvis trodde jag inte på honom, men han träffade honom faktiskt och hade till och med lyckats fånga kameratelefonbevis - det var min vän, som själv stod bredvid jävelnsonen till hundra galningar. Englunds händer sträcktes ut och lindades runt halsen i en klassisk mock monsterfilm som stryper pose som Karloff själv skulle ha varit stolt över. Om jag bara hade gått till lunch lite tidigare, fan!

Efter att ha blivit kontaktad blygsamt, Mardröm på Elm Street legenden var uppenbarligen mer än glad att prata om alla saker skräck medan han väntade på sin åktur, på inget sätt störd av stjärnan slog nörd skälvande framför honom. Det verkar som att Englund verkligen omfamnar allt som Freddy har fört honom ?? odödande legioner av älskande fans och en berömd karriär i en genre som aldrig slutar vilja ha vad mannen har att erbjuda sedan dess Mardröm hade chockat publiken tillbaka redan 1983 och lekte en av historiens största skräckfranchises, och förde honom till ikonstatus över hela världen med sin likhet på allt från skjortor till barnlådor. Du skulle vara hårt pressad att träffa någon som inte visste Freddy namn. Fans kan se fram emot en annan kamp av skurk av Englund-märket med den senaste versionen av Mara och ett komo-utseende i den förestående brittiska exploateringschockern Strippers mot varulvar .Shock Till You Drop hade den distinkta ära att sitta ner med Englund för ett Q & A när han berör den senaste omstarten, utför i skräck och alla saker Freddy.


Så, vad är på väg för dig som vi alla kan se fram emot?Robert Englund: DVD: n av Mara släpps den 21 februari. Jag ringde en liten skräckfilm i Storbritannien Strippers mot varulvar som borde vara ute i sommar, också filmen av Fear Clinic är under utveckling. Jag arbetar just nu med ett avsnitt av Criminal Minds.

Vad är dina känslor för nya skådespelare som tar över ikoniska roller som Jackie Earle Haley?

Englund: Remakes är en del av Hollywood-traditionen. Min första stora lönedag var på remake av En stjärna är född med Barbra Streisand och Kris Kristofferson. För remake av Mardröm serie, jag är bara glad att studion gick med en skådespelare och inte en stuntman för rollen. Jag beundrar Jackie som skådespelare. Han uppfann praktiskt taget 'slacker' karaktären i Breaking Away .Gillade du omstart av Nightmare On Elm Street? Vad tyckte du om Haleys uppfattning om Freddy?

Englund: Jag tyckte att filmen var lite kall. Vi fick inte riktigt tid att se barnen när de var normala, innan de var häftiga och hemsökta av Freddy. Det gjorde det svårare att få kontakt med dem, svårare att bry sig om vad som hände dem. Haley gjorde Freddy till sin egen. Jag tror att övergången till en mer 'realistisk' brännsmink med smälta funktioner tog mycket styrka bort från karaktären. Den starka näsan och hakan i sminken jag hade på mig ger Freddy närvaro och kraft. Och jag spelade Freddy som om han gillade att vara ond, han gillade sitt arbete. Jackie gick en annan väg.

Krueger förändrades drastiskt under fortsättningen - från mörk skurk till klokt sprickande antihjälte. Vad är dina känslor för den gradvisa förändringen?

Englund: Förändringen i hur Freddy skrevs var ett svar på fansens uppskattning av Freddys onda humor. Jag tror att vi typ av hoppade hajen i nummer sex, men återvände till formuläret för Ny mardröm .

Tror du att Freddy skulle accepteras i dagens filmklimat och accepteras av den yngre generationen skräckfantaster?

Englund: Konceptet med en drömstalker är väldigt original. Freddy är accepteras av den yngre generationen. Vid kongresser introduceras jag ofta för andra och till och med tredje generationen av Freddy-fans som berättelser och tradition för att titta på Mardröm på Elm Street filmer överlämnas. Föräldrar vill dela något från sin barndom med sina barn så att de presenterar dem för Freddy.

Gillade du att vara typecast?

Englund: Jag testades först som en sydlänning eller en bästa vän på 70-talet. När Freddy kom, ville jag motverka min identifikation som Willie den goda främlingen i miniserien och TV-showen V , gjorde också om nyligen. Och för varje dörr som Fred stängde öppnade han en hall med möjligheter. Skräckexport. Freddy gjorde mig till en internationell stjärna. Jag fortsätter att arbeta i Europa och bortom.

Hur stor skillnad är det mellan att uppträda i skräck och att spela drama?

Englund: Att spela Freddy var väldigt befriande. Jag kan vara operativ. Mest dramatiska skådespel är skådespel. Freddy å andra sidan har en pistolslingers swagger, en hel dans av hållningar och gester som är större än livet. Det var kul att använda mina teatertrickar på skärmen.

Din skräckkarriär är lika stark som någonsin - uppmuntrar genren dig fortfarande?

Englund: Film är litteraturen från 2000-talet och skräckfilmer är fortfarande ett kraftfullt sätt att berätta en historia. Jag såg precis Matthijs van Heinjnigen Jrs version 2011 av Saken . Jag tyckte att det var jättebra. Bra effekter, effektiva skrämmer. Hanna var en hård saga, komplett med en stor, dålig häxa. Kill List hade bra stil.

Har du ett favoritkapitel i Elm Street? Minst favorit?

Englund: Ny mardröm är min favorit av ett par anledningar. Jag tror att det klarar tidens test, en rolig återförening med originalbesättningsmedlemmar som Heather och John Saxon. Wes manus är smart och original, den självreferensiva skräckhistorien. Den första uppföljaren hade brister. Mardröm 2 bröt reglerna genom att föra Freddy ut ur drömmen och in i den verkliga världen.

Freddy vs Jason?

Englund: Det var tänkt som en grafisk roman så min skådespel accentuerar det. Och ja, att kasta ner med den stora hunden Ken Kirzinger var svårare än att slåss scener med lilla Heather.

Vilket föredrar du, spelar eller regisserar?

Englund: Verkande. Regi äter ditt liv. Att agera är ett jobb med start och mål.

Du har skrämt publiken över hela världen i flera år - folk vill veta vad som skrämmer dig exakt?

Englund: Tonårsförare smsar.

Vilken typ av karriär skulle du ha strävat efter om Nightmare aldrig hände?

Englund: Jag skulle nog ha varit en karaktär, en bästa vän. Ett par sit-coms, du känner killen.


(Fotokredit: WENN.com)

Populära Artiklar