Vilken Film Ska Jag Se?
 

POLL: Ska Universal göra en annan käftfilm?

POLL: Ska Universal göra en annan käftfilm?

Börja bildspelet

POLL: Ska Universal göra en annan käftfilm?

Med så många äldre franchiseföretag från 70- och 80-talet som fortfarande bryts ut för guld av studior ( Stjärnornas krig , Halloween , spökjagare , Rambo , etc) det finns fortfarande en serie som ingen verkar vilja återuppliva: Käftar . Är det säkert för Universal Pictures att gå tillbaka i vattnet och göra en till Käftar film? Ska det vara en äldre uppföljare, en omstart eller en rak uppspelning? Låt oss veta i omröstningarna nedan!Konstnär / manusförfattare Ian Fried ( Spektral ) förse oss med vår huvudkonst. Du kan titta på 'fakebuster' i full storlek Käftar affisch i galleriet nedan, och köp en t-shirtversion genom att klicka här och ange koden SPRING19 i kassan för 20% rabatt på en kortärmad t-shirt.online-undersökningarundersökningstjänster

RELATERADE: POLLRESULTAT: Vilken Fox-franchise från 20-talet ska Disney prioritera?

FÖRDELAR MED EN NY JAWS FILM: Steven Spielberg gjorde förmodligen en perfekt film med 1975-talet Käftar , skapa en anmärkningsvärd kemi mellan de tre ledningarna (Roy Scheider, Richard Dreyfuss, Robert Shaw) och genomföra lysande scener av terror med titeln haj som fortfarande skrämmer publiken till denna dag. Medan Universal kanske har försökt göra uppföljare på 70- och 80-talet, hade de aldrig tre viktiga ingredienser: En bra regissör, ​​Steven Spielbergs input eller Richard Dreyfuss att spela. Den Oscar-vinnande skådespelarens oceanografkaraktär Matt Hooper visade sig aldrig igen trots att han överlevde händelserna i den första filmen tillsammans med den avlidne Roy Scheiders chef Martin Brody.

Liksom det senaste Halloween -som tog tillbaka John Carpenter för att rådfråga, Jamie Lee Curtis till stjärnan och den konstnärliga regissören David Gordon Green till roret- om Universal på något sätt kan vred de tre elementen tillsammans med en mördare manus det kan ge en fantastisk väckelse av en franchise som har varit vilande sedan 1987. Vi kan föreställa oss en spänningsorienterad regissör som Jeremy Saulnier ( Green Room ), Jordan Peele ( Gå ut ), Christopher McQuarrie ( Mission: Impossible - Fallout ) eller till och med New Englander Ben Affleck ( Argo ) ger en samtida syn på en legendarisk egendom. Du kan också anställa en pålitlig medelålders skådespelare för att skildra en av Chief Brodys söner Sean och Michael, säg en Jon Hamm eller en Josh Brolin?Ett annat alternativ är att starta om serien helt, ta den ut ur sommarstaden Amity i New England och återanvända den på stränderna i Kalifornien eller till och med Australien. Helst en ny Käftar filmen skulle följa Halloween mall för att ignorera alla tidigare uppföljare och vara en direkt uppföljare till originalet, i motsats till a Käkar 5 .

Nackdelar med en ny käftfilm: Originalet Käftar krediteras med att skapa den moderna blockbuster, men när Universal satte sig för att skapa legitima uppföljare ( Käkar 2 , Käkar 3-D och Jaws: The Revenge ) de gjorde det för att minska avkastningen mitt på en marknad som blev övermättad med ripoffs ( Piranha , Späckhuggare , Stor vit ). Även om uppföljarna visade sig Käftar är inte heligt för Universal, är det möjligt att blixt bara inte kan slå två gånger med en serie som denna som är baserad på chockfaktorn för en stor vit haj som attackerar en strand längs den östra kusten. Det är också möjligt - även högst sannolikt - att varken den 72-årige Spielberg eller 71-åriga Dreyfuss har något intresse av att skada deras arv med ett potentiellt krympande nytt inträde i en serie som slog ut sitt välkomnande för tre decennier sedan . Allt detta trots att Dreyfuss gjorde en rolig parodi på Matt Hooper under 2010-talet Piranha 3D .

När det gäller en omstart finns det nu många samtida filmer som 47 meter ner , Meg , Öppet vatten , Djupt blått hav och ja, Sharknado som har brytt ikonografin av hajterror i löjlig grad. Till och med Spielberg själv parodierade sin egen film i början av 1979-talet 1941 , liksom i framtida scener från 1989-talet Tillbaka till framtiden del II . Straight-up remaking en sådan älskad film som Käftar verkar också som ett dåligt ärende, men främmande saker har hänt.RELATERADE: POLLRESULTAT: Bör Tim Burton och Michael Keaton göra en tredje Batman?

Vem skulle du vilja spela i en ny? Käftar filma? Vem ska styra? Ska de bara lämna tillräckligt bra ensamma? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Käkar (falsk affisch) av Ian Fried

Populära Artiklar