Vilken Film Ska Jag Se?
 

Intervju: Amalgamated Dynamics Tom Woodruff, Jr.

Tour the creature shop of Aliens vs Predator

I den interstellära striden mellan Predator och Xenomorph väljer Amalgamated Dynamics, Inc. ingen trohet.

Mitt i skum- och latexborren som befinner sig i ADI: s FX-showroom - utrustade för att se ut som en kammare på LV-426 - hittar man en rad rovdjurshjälmar och dödar kläder som pryder en vägg. Av en annan, gömd nära en livsstilsversion av Newborn från Alien: Resurrection , är en rad missbildade Sigourney Weaver-kloner - allt nött kött och gnaggiga tänder, en verklig freakshow utan karnevalsbarkaren. Men bit motstånd , stående långt över sju fot och låst i en evig kamp: rovdjuret och främlingen. Höga titans av terror.Grundades av Alec Gillis och Tom Woodruff, Jr., har den Oscar-vinnande ADI haft sina vantar i Utomjording franchise sedan '92 med David Fincher's Alien 3 . Paret är Stan Winston alums, som alla har arbetat på James Camerons Utlänningar och John McTiernan Rovdjur . Det var först med Finchers film som ADI gjorde Alien till sin egen. Senare rovdjur, med Paul W.S. Anderson's Alien vs Predator . För den filmiska smackdown skapade ADI ett paket tonåriga, dreadlocked jägare bland en livsmedelslista över främmande godsaker. De återvände till striden förra året i Aliens vs Predator: Requiem av Colin och Greg Strause.I väntan på filmens DVD-release den 15 april bjöd Fox Home Entertainment ShockTillYouDrop.com till ADI-butiken för att titta på de olika varelserna, humanoiderna och utlänningarna som Gillis och Woodruff har skapat för X-Files film, Varg , Dödlig strid , Skakningar , Evolution (kom ihåg det där ett?!), Starship Troopers ( 'För att bekämpa felet måste vi förstå felet.' ), Spindelmannen och Looney Tunes: Back in Action . (Besök vårt ADI-fotogalleri HÄR !)

Slå dumt av dreglande fanboy-glädje, satte sig Shock ner med Woodruff för att diskutera sin del i det till synes oändliga kriget mellan Fox-franchiserna där han sitter i den kreativa änden och inne i Alien-dräkten.ShockTillYouDrop.com: Hur skulle du jämföra storleken på kraven på den här filmen bredvid Utomjording bilder du har arbetat med tidigare?

Tom Woodruff: När det gäller skala, AvP: Requiem var ungefär lika stor som den första AvP som var den överlägset största showen. Det enda som är annorlunda var att vi inte hade att göra med Queen Alien den här gången, vilket av ren massa och storlek kräver mycket arbete. Mycket teknik och mycket arbete. Men vi hade en ny varelse - Hybrid, Predalien - som var lika mycket en designutmaning, mer en designutmaning än drottningen. Drottningen hade gjorts tidigare och vi gjorde bara några justeringar för att göra henne lite annorlunda. Predalien var helt ny så det fanns mycket mer uppmärksamhet och fokus i designaspekten av byggnaden än någonting annat.

Chock: Du måste ha varit lättad över att du inte hade drottningen, vilket innebär en vandring till Bob Burns hus där hon bor ...

Myskmadra:
Varje gång det finns en Alien vs Predator film betyder det en resa till Bob Burns hus för att se vad vi kan riva och plundra ur hans samling.

Chock: Hur många permutationer skapade dina designers när det gäller Predalien? Jag ser att det i bokboken finns ett antal konceptstycken. Tittade du också tillbaka på serietidningarna som referens? Eftersom de doppade in i det territoriet.

Myskmadra:
Vi har alltid sagt detta på alla Utomjording när vi kommer in i vår designaspekt är det en viss respekt som fansen beror på eftersom fansen håller den vid liv. Men vi vill inte vara en slav för designen av två skäl, först och främst - de har sett dem, jag vet att vi pratar om ett riktigt litet fönster med vad som verkligen förändras från en film till en annan. Men det andra är att det finns vissa designaspekter som bara inte är praktiska att göra i vår värld eller i CG-världen - vilket inte är precis som vi gjorde, men allt är sammanhängande. Allt är en sak. Det är bara inte praktiskt att göra det som förutsågs i några av serietidningarna. Det finns en liten blandning av båda, men vi försöker styra oss bort från vad som redan har gjorts och mer inom ramen för vad vi kan uppnå framgångsrikt när det gäller praktisk varelse FX.Shock: The Strause Brothers har tidigare sagt att de ville ha Aliens i sin film för att efterlikna varelserna i James Camerons film - hur coolt var det att gå tillbaka till den designen?

Myskmadra:
När vi kom till Alien Warriors - den grundläggande ryggraden i Alien-franchisen, ville Strause's återvända till det utseendet i Camerons version. Det är ironiskt eftersom det var filmen som Alec och jag arbetade med på Stan Winston när vi träffades tidigt. Och jag skulpterade faktiskt det främmande Alien-huvudet för Camerons version, så jag tror att det vi har gjort den här gången har blivit mer skickligt skulpterat än vad jag gjorde förra gången, för killen var bättre. [skrattar] Men det var bara mer intressanta former. Camerons hela inställning till utomjordingarna var att de sköts i sådana kontrasterande situationer med svagt ljus att det verkligen var viktigt att ha kontrast i former som visar igenom. Den 'gamla skelettdräkten på kroppen' där du har målat ben, kostymen är svart och den fungerar. Det var Camerons tillvägagångssätt. I AvP: Requiem vi ser saker lite bättre så vi kunde inte gå med en lika avskalad känsla som det som fungerade då. Så det blev lite utplån av dessa mönster. Vi hade ingen tid, vi använde i slutändan samma formar för att skapa de främmande kostymerna som de hade använts på AvP och hade också använts på Alien: Resurrection . Bortsett från huvudet och nacken som förändrades i den här filmen har dominerande kroppsdelar inte förändrats mycket de senaste filmerna.

Chock: Kan du prata om din skådespelsprocess som Alien?

Myskmadra:
Det är roligt, min skådespelsprocess inne i kostymen - jag ler för att det verkar lite löjligt att prata om - men sanningen är, och Sigourney Weaver fick mig att tänka i dessa termer på Alien 3 , Jag måste närma mig detta som skådespelare eller jag är bara en kille i kostymen som gör en gummidräkt. Så min process nu är lika mycket fysisk som den är mental, förmodligen mer fysisk än mental, men jag kommer in i ett zen-tillstånd av att koppla bort all smärta som följer med den. Det låter som en enkel sak att ta på sig en gummidräkt och dansa som Alien, men det är eländigt. Huvudet är antagligen mellan åtta och tio pund, det är långt uppe på mitt huvud, så det finns mycket vikt där uppe med animatroniken för att få läpparna och munnen och att snarka i rörelse. Och det finns en ständig spärr av frågor, 'Är du het? Är det varmt där inne? ” Nej, det är iskallt eftersom skumgummidräkten släpper luften och när den är belagd i slem fungerar slem som en omedelbar kylvätska och suger ut hela din kroppsvärme. Det värsta av allt, på AvP: Requiem var att vi sköt utomhus, på natten, i Vancouver, på vintern, under en 24-timmars regnstorm som tillverkades av dessa regntorn. Jag var tvungen att avskilja mig själv för det var ibland mycket obehagligt i Alien-dräkten, regn föll frysande på uppsättningen runt mig ... Jag minns en punkt när jag blev så kall att min hand började skaka. Jag ringde Alex och sa till honom, 'Jag kan inte stoppa det här.' Och vi tog över propanvärmare för att spränga elden. Men det var lätt, fysiskt det mest obehagliga. Jag har gjort Alien så många gånger att jag kan dra ut de rörelserna och den allmänna personan som verkar fungera på skärmen.

Chock: Du har hittills spelat så många varelser, vilken har varit din favorit?

Myskmadra:
Du vet, James Lipton frågade mig samma sak. [skrattar] Den första varelsen jag spelade var Gill Man från Monstertruppen vilket bara var en explosion för att jag var ung och dum. Jag stannade limmad i kostymen under en rekordstund på 13 timmar. Det var ett stort team som byggde de här grejerna och jag ville inte att alla skulle behöva avlimma mig eftersom det lägger till slitage och saker börjar se dåligt ut. Så jag står i den här saken hela dagen. Jag drack inget vatten, jag åt inte någonting hela dagen - jag hade faktiskt lite bröd - men det var en kall natt ute i oktober. Jag gick in i den här uppvärmda poolen, och du vet vad som händer när du går in i den uppvärmda poolen och du inte har gått in i badrummet hela dagen. Det var stor självkontroll. Jag kommer aldrig stanna så länge i kostym igen. Vi har äntligen kunnat designa Alien-kostymerna AvP och AvP: Requiem , så att vi kan komma in och ut ganska snabbt utan mycket limning som vi brukade göra. Visst har den roligaste karaktären varit Alien eftersom jag har fått karaktären genom åren. Det är bekvämare för mig att göra än att komma med en ny varelse.Chock: Out of the action-uppsättningar AvP: Requiem , vad visade sig vara det mest utmanande för dig?

Myskmadra:
Strause Brothers var smarta, liksom [manusförfattare] Shane Salerno, med att ta med de klassiska elementen i Alien-filmen som alltid har korridorer. Det finns alltid korridorerna på fartyget eller korridorerna på fängelseplaneten i Alien 3 eller fartyget in Uppståndelse . Här har vi avlopp eller elkraftverk, galler och gångvägar. Allt bidrar till känslan av en Utomjording filmen, men det svåraste var verkligen takscenen. Och Strauses är fantastiska, de kom till oss som fans av vårt arbete som verkligen börjar få oss att känna oss gamla att de här unga, energiska killarna säger: ”Jag minns att jag såg din film när jag bara var liten. De ville göra så mycket praktiskt arbete de kunde. Taket scenen, på grund av regnen och isande kyla och bara de fysiska elementen, det var bara en riktigt svår skytte.

Chock: Har du några riktade ambitioner?

Myskmadra:
Det är lite känt faktum, att vi publicerar allmänt, att Alec och jag ... ursprungligen var en av anledningarna till att vi lämnade Stan för länge sedan att kunna skapa och driva våra egna regi-projekt. Vi har gjort en liten regi genom åren, men det är detta monster, det Oscar-vinnande dagjobbet har sväljt oss. Vi älskar det. Vi älskar det vi gör och du önskar att du hade tillräckligt med tid i ditt liv för en annan sak. Det har gått länge, men vi har utvecklat projekt och äntligen, under de senaste åren, har vi börjat få några krokar till några möjligheter, förhoppningsvis kommer det snart att göra det möjligt för oss att gå i regi. För oss är vår forte varelser, men Alec och jag har kommit upp som filmskapare, studerar film och för oss handlar det om karaktärer och historien, inte bara om gummimonsterna.

Chock: Under åren sedan Utlänningar har Stan någonsin gett dig vägledning om serien eller gett dig några kudos efter att ha sett några av dina saker?

Myskmadra:
Stan var jättebra. Han hjälpte till att skicka Alien 3 vår väg. När han sa att han inte kunde göra det sa han, 'Okej, gå till Tom och Alec.' Döden blir henne var samtidigt, han var upptagen. Båda dessa filmer, precis utanför porten hade vi Oscar-nomineringar och vi vann för Döden blir henne . Stan var mycket stödjande och hjälpte till att få oss en bra start.

Chock: Tills AvP ADI hade inte införts eller blivit ombedd att sätta sitt prägel på Rovdjur franchise. Uppenbarligen måste ni ha varit stolta över att ha chansen att göra vapen och masker och olika rovdjur ...

Myskmadra:
Predatorvärlden är en fantastisk värld eftersom den är motsatsen till den främmande världen, som i alla fall har vilda och insekter. Du har dessa organiska och flytande former. Rovdjuret på grund av det faktum att han har rustning, en mycket specifik kroppsbyggnad och anatomi, är det trevligt på en show att kombinera de två. Normalt, om du arbetar med en show och om du gör något där du arbetar med håriga varelser i sex månader, är du som 'Jag skulle bara älska att arbeta med något fjälligt och slemmigt.' Sedan gör du något sådant och så är det 'Gud, jag önskar att jag arbetade med en hårsaker.' Så det är trevligt, på AvP filmer för att täcka båda spektrum på en gång. Men rovdjuret är en sådan solid varelse design. Det väldigt lite vi gjorde på honom [den första] AvP , vi gjorde honom stor och skrymmande, serietidningar proportioner och på AvP: Requiem , konstruktionsdiktatet från regissörerna var att vi tog bort honom. Låt honom luta sig. Gå tillbaka till en tuff, hård, stridstrött soldat. Det var en bra kick för att se de subtila skillnaderna, och några av de mer uppenbara skillnaderna, mellan Predators.

Chock: Vilka är kostymutmaningarna?

Myskmadra:
Rovdjuret är en varelse i två lager. Hans anatomi, hud och detaljerade finish och sedan hans rustning och hans vapen. Det är en flerskiktad sak. Alien är bara en sak och det är en kostym. Det är ett animatroniskt huvud i olika versioner. Mellan de två är Alien enklare i uppbyggnaden, men Predator är enklare när det gäller prestanda eftersom den förlitar sig på skådespelaren inuti. När jag är inne i Alien-dräkten förlitar jag mig på att marionettmästarna hjälper till att få ansiktet liv.

Chock: Skulle du någonsin byta sida - spela en rovdjur?

Myskmadra:
Absolut. Om jag hade den typ av höjd som [Predator-artisten] Ian Whyte har ... blev jag besviken över AvP rovdjuret blev hjälten och främlingen var alltid dålig kille. Alla säger att det är roligare att vara en dålig kille, men det skulle vara kul att spela något annorlunda i den goda killen.

Chock: När du pratar om FX finns det tre namn som kommer upp: Jack Pierce, John Chambers och Stan Winston - vad är det för dessa tre som alla vill sträva efter?

Myskmadra:
Alec och jag växte upp i en tid där vi var medvetna om Chambers banbrytande arbete - som designade originalet Apans planet smink. För att få en chans att lära känna dessa människor ... Pierce var före vår tid så vi hade aldrig en möjlighet, ändå påverkade hans arbete oss alla som barn. Titta på hans arbete med monsterfilmer från 1930-talet och veta att när du går till Universal Studios idag ser du fortfarande hans arbete gå runt, allt det ikoniska arbetet. Vi själva var trevligt att också röra vid det, arbeta på Stan för att vara involverad med Terminator, den ursprungliga rovdjuret, och veta att människor nu kommer tillbaka till oss och säger, 'När jag såg Pumpkinhead förändrade det mig helt och fick mig att vilja göra monster.' Det är som vägen Apans planet eller Ray Harryhausens arbete fick oss att vilja göra det vi gör idag.

Källa: Ryan Rotten

Populära Artiklar