Vilken Film Ska Jag Se?
 

Intervju: Skådespelerskan Lynn Lowry minns David Cronenbergs SHIVERS

Lowryshot

SHOCK firar skådespelerskan Lynn Lowrys födelsedag och födelsen av David Cronenbergs SHIVERS med denna exklusiva intervju.

Skådespelerska, producent och kultfilm Grand Dame Lynn Lowry, hon från Romero ?? s TOKSTOLLARNA David Durston Jag dricker ditt blod , Radley Metzgers mörka porrkomedi GÖRA , Paul Schraders CAT PEOPLE och Debbie Rochons kommande slasher-satir MODELLHUNGARE , firar födelsedag idag och SHOCK vill utöka en gigantisk, varm och blodig Grattis på födelsedagen till henne.I år firar också en födelsedag i år den kanadensiska kanadensiska regissören David Cronenbergs första långfilm, den landmärke sex-genomblöt STD från helvete klassiska SHIVERS (aka DE KOM FÖR INOM), som, lika svårt som det är att svälja (och spotta) , fyllde precis 40 år.SHIVERS är Cronenbergs första mästerverk, men det är en rörig, bristfällig affär. Men dessa brister är det som har gjort det så minnesvärt. Den lågbudget, Cinepix-hjälmade, Ivan Reitman-producerade shocker berättar historien om en galen vetenskapsman vars försök att återansluta människan till basimpulserna av hans Freudian ID, resulterar i födelsen av en plåga av parasiter som reser via sexuell aktivitet och förvandla sina värdar till hedonistiska våldtäktsmordsombies. I mitten av denna svällande mardröm sitter den underbara Lynn som sjuksköterskan Forsythe, en heroisk kvinna vars försök att undvika pesten slutar inte bra för henne (eller kanske de gör det, med tanke på att Cronenberg länge har sagt att han anser att parasiterna är styckets hjältar, den nya arten som utnyttjar den gamla) men de bär frukt för fans av sjuk bio, särskilt när Lowry talar vad denna författare anser vara en av de största passagerna under en intim sekvens i ett underjordiskt garage. dialog i alla skräckfilmer.

'alt =' '>För att hedra både Lynns födelsedag och Davids första filmbebis födelse, ger SHOCK dig några ord och visdom från den vackra, för närvarande parasitfria, skådespelerskan själv ??

CHOCK : Det ögonblicket i SHIVERS, där du levererar den kyliga, absurda monologen om sexualitet, tror jag att en scen exemplifierar den fullständiga Cronenberg-upplevelsen ??

LOWRY : Jag instämmer.CHOCK : Men när skådespelaren Paul Hampton slår tillbaka parasiten i munnen ser det ut som att han verkligen träffar dig?

LOWRY : Nej det gjorde han inte. Men jag var mycket orolig att han kanske!

CHOCK : Vilka är dina minnen om att flytta till Montreal för att filma den här lilla exploateringsfilmen. Hade du några förväntningar?LOWRY : Jag hade mycket få förväntningar, för egentligen visste jag ingenting om David eller ens Ivan Reitman. Jag träffade Ivan i New York, han tog mig ut till lunch och kastade mig i filmen. Nu hade jag problem när jag kom till Montreal. Se, de ville att jag skulle göra total nakenhet i filmen och jag trodde inte att det var nödvändigt, med tanke på att scenen i fråga bara är ett skott där jag byter sjuksköterskans uniform. Det var inte vettigt att jag skulle byta underkläder tillsammans med att ta av mig behå. Så jag fick nästan inte delen eftersom de var missnöjda med min vägran att bli helt naken. De gav så småningom upp och jag var bara tvungen att ge dem det där skottet. Men David var stor; underbar kreativ, energisk och bara en fantastisk person som två arbetar med tidigt i början av båda våra karriärer.

Lowry3

CHOCK : David säger om SHIVERS, att han var engagerad; att med tanke på att filmen ursprungligen hette ORGY OF THE BLOOD PARASITES, skulle han bara hoppa in och gå för den. David idag är en mycket annorlunda man än han var tillbaka 1975. Du säger att han var energisk - kan du utarbeta?

LOWRY : Han var charmig och intensiv och han ville få skotten rätt. Du vet, vi gjorde massor av nattbilder, det var vissa svårigheter med vissa skådespelare, som jag inte kommer in i, men han hade kontrollen. En gång fanns den här scenen i filmen där jag skulle bli våldtagen och jag stack den här killen i axeln med en gaffel. Av vilken anledning som helst var den där killen inte där för närbilden så David stoppade upp axeln så att jag kunde sticka honom istället. Och jag blev känslomässig, skrek, helt in i scenen och sedan knivhuggade jag honom och saknade stoppningen! Gaffeln gick in i hans riktiga axel. Men han var så trevlig med det; han var precis som 'ouch!', sedan rensade han upp och vi gick vidare.

Lowry2

CHOCK : När såg du senast SHIVERS senast?

LOWRY : Det var på SHOWTIME för några år sedan och jag satte mig ner för att titta på det och jag blev förvånad över hur bra det fortfarande fungerar. Skrämmelserna finns där, humorn finns, karaktärstudierna finns där. Min mamma var 85 år sedan och hon såg på det med mig och hon älskade det. Det håller ut och talar fortfarande till ett stort antal publik. Och det är en viktig film som jag skulle säga att det var den första skräckfilmen, den första filmen där vi ser saker komma fram ur människokroppen.

CHOCK : Kan vi beröra din korta roll i Paul Schrader? S CAT PEOPLE? Du spelar en prostituerad som heter Ruthie och även om den är en liten del, så är den i en av de mest minnesvärda sekvenserna i filmen?

LOWRY : Paul var inte min favoritregissör som jag har jobbat med. Han var på en dålig plats när han gjorde filmen och var väldigt hyper och okänslig för mig. Jag var tvungen att göra det här stuntet, där jag faller på knäet och katten tar tag i mig, men de kunde inte få kattkloen att fungera så jag var tvungen att fortsätta falla och falla och mitt knä blev blåmärkt och svällde upp. Slutligen fick de en besättningsmedlem att sätta på sig en marionettklo och komma under sängen och ta tag i mig. Så de fick äntligen det skottet men då var det en annan scen där jag var tvungen att falla nerför trappan och de tog inte naglarna ur golvbrädorna så när jag föll så blev jag helt uppskuren och var tvungen att få en stelkrampskott . Jag måste ha fallit 25 gånger. Jag skrek och grät och de kunde bara inte få det rätt. Jag var tänkt att falla ner, rulla över och sedan dyker min bh upp så att de kan få titan, eller hur? Tja, de kunde inte öppna bh: n! Så de hade strängar och remskivor och försökte göra allt de kunde för att knäppa bh. De ville ha allt i ett skott. Så jag var svart och blå och klippte och det var hemskt. Men så småningom sprang bh och det var en fantastisk scen och alla kommer ihåg det och så jag är glad att jag gjorde det. Så när du tittar på den filmen och undrar om jag verkligen hade ont - det gjorde jag.

Lowrycatboobs

CHOCK : Du gick igenom en fas där du inte spelade film i flera år. Plötsligt har du blivit en av de mest produktiva indie-skådespelarna som arbetar. Var gjorde du under de smalare åren?

LOWRY : Jag var i Hollywood och jag blev bara trött på skiten. Jag gjorde inte skräckfilmer när jag var i Hollywood, jag skulle bara ut för TV och andra auditions och jag blev trött så jag gav upp det; Jag fokuserade på att göra teater och sjöng till och med i ett band. Sedan plötsligt när alla dessa gamla filmer från 1970-talet kom till DVD började jag få samtal. ??Fröken. Lowry, kommer du med i min film? Snälla, fru Lowry ??? Jag var som, helig skit, verkligen? Såg du att jag drack ditt blod 25 gånger? Okej! Jag är i! Så jag kom tillbaka och jag gör fler filmer nu än jag någonsin har gjort och jag har en absolut explosion när jag gör det. Jag växer alltid, lär mig alltid ??

Populära Artiklar