Vilken Film Ska Jag Se?
 

50-årsjubileumsvisning för 2001: A Space Odyssey Set för maj

50-årsjubileumsvisningar för 2001: En Space Odyssey som är inställd på maj

Börja bildspel

50-årsjubileumsvisningar för 2001: A Space Odyssey inställd på maj

Firar 50-årsjubileet för Stanley Kubrick's 2001: A Space Odyssey , Warner Bros. Pictures debuterar ett 'orestrerat' 70 mm tryck av regissörens banbrytande science fiction-epos på den 71: a årliga filmfestivalen i Cannes. Allmänt ansedd bland de största filmerna under 1900-talet, 2001: A Space Odyssey kommer att återvända till utvalda amerikanska teatrar i 70 mm med början den 18 maj 2018.Som premiär på lördag den 12 maj kommer världspremiären att hållas under Cannes Classics-delen av festivalen, med en introduktion av den prisbelönta filmskaparen Christopher Nolan. Screeningen kommer också att delta av medlemmar i Stanley Kubricks familj, inklusive hans dotter, Katharina Kubrick, och den långvariga producerande partner och svoger, Jan Harlan.För första gången sedan den ursprungliga utgåvan slogs detta 70 mm-tryck från nya tryckelement gjorda av originalkamerans negativa. Detta är en riktig fotokemisk filmrekreation. Det finns inga digitala knep, remastrade effekter eller revisionistiska redigeringar.

En långvarig beundrare av den sena amerikanska autören, Nolan arbetade nära teamet på Warner Bros. Pictures under hela masteringprocessen.Christiane Kubrick sa, ”Jag är glad att” 2001: A Space Odyssey ”kommer att utfärdas igen i 70 mm, och att Cannes har valt att hedra det. Om Stanley levde idag vet vi att han skulle beundra filmerna av Christopher Nolan. Och så, på uppdrag av Stanleys familj, skulle jag personligen vilja tacka Christopher för att han stödde sin film. ”

Nolan sade: ”Ett av mina första minnen från film är att se Stanley Kubricks” 2001: A Space Odyssey ”i 70 mm på Leicester Square Theatre i London med min far. Möjligheten att vara med på att återskapa den upplevelsen för en ny generation och att introducera vårt nya orestrerade 70 mm-tryck av Kubricks mästerverk i all sin analoga ära på filmfestivalen i Cannes är en ära och ett privilegium. ”

Nolan kommer också att delta i en Cannes Masterclass, som är inställd till söndagen den 13 maj, under vilken han kommer att diskutera sin hyllade filmografi och också dela sin passion för Stanley Kubricks enastående verk.Under denna milstolpsdag kommer Warner Bros. att fortsätta firandet senare i år när Warner Bros. Home Entertainment släpps 2001: A Space Odyssey för första gången i 4K-upplösning med HDR. Hämtningsunderhållningen kommer också att produceras i nära samarbete med Nolan hösten 2018.

Med 2001: A Space Odyssey , omdirigerade regissören Stanley Kubrick gränserna för filmskapande och cementerade hans arv som en av de mest revolutionerande och inflytelserika filmregissörerna genom tiderna. Ursprungligen släpptes filmen i 70mm Cinerama roadshow-format den 4 april 1968 och antydde både kritiker och publiks fantasi och dess inverkan fortsätter att resonera till denna dag.

2001: A Space Odyssey 50-årsjubileum

Populära Artiklar